Onder mijn werken vind u de naam PIJET,dat staat voor Pierre Jetten (1950,Neer).

Na jaren werken met spiegel en sonde nam ik in 2005,na het beëindigen van mijn tandartspraktijk te Reuver, de etsnaald en gutsen in mijn handen.

Ik heb lessen in grafiek  gevolgd bij Marieke Kruit op atelier Roozendael te Reuver (2005-2012)  en vanaf 2006 volgde ik tevens lessen  op de kunstacademie te Maasmechelen (B), waar ik met glans en glorie de specialisatierichting vrije grafiek heb afgerond in 2013.

Ook heb ik enkele jaren tekenen naar levend model gedaan.

Enige werken zijn reeds getoond op exposities  in Nederland , België,  Duitsland ,hangen in Canada en VS ,en af en toe ziet u me op de betere kunstmarkt .

Sedert 2009 ben ik tevens lid van Kunstkring Artimosa, een vereniging van beeldende kunstenaars, waarbij ik thans, naast exposant,  tevens in de tentoonstellingscommissie actief ben. In 2021 bij de 2-jaarlijkse wedstrijd voor beeldende amateurkunst (INBEELD) in Belgisch en Nederlands Limburg ben ik genomineerd  als (enige grafische) finalist uit meer dan 400 inzendingen. Inzending: Het verraad van Corona, een linoleumsnede.

Mijn werken zijn niet onder een speciale noemer te ordenen ; de vormen zijn herkenbaar,de werken abstraherend en symplificerend, vaak met onderliggende  symboliek  en vooral de hoogdrukken zijn soms kleurrijk :het zijn  uitingen van gevoelens,optredend bij het zien, horen of ervaren van iets. Ik noem het : schilderen met zuur en guts.

Triggers zijn voor mij de expressionistische werken van begin vorige eeuw, maar ook de Japanse houtsnijkunst is erg stimulerend.

Grafiek is veelzijdig,heeft enorm veel mogelijkheden in beeldvorming en technieken, en dit blijft mij boeien. Experimenten in druktechnieken  en beeldcomposities blijven een uitdaging.

Alle werken druk ik persoonlijk af op mijn pers in unica's of in kleine oplagen.

Ik wens u veel genoegen bij het bekijken van deze site of wellicht, na afspraak,  in mijn atelier/voorheen de praktijk  te Reuver

En mocht u vragen hebben, stel ze gerust via : info@pierrejetten.nl 

Pierre Jetten