hoogdrukken

uit 2008 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

het vliedende leven

2020

het oude gaat , het nieuwe komt. zonnebloemen bloeien, strooien de pitten uit en er volgen weer nieuwe zonnebloemen, zo loopt het leven door in een eeuwige kringloop. Zoals de Japanse 18-eeuwse kunstenaars (b.v. Oetamaro)  praatten over de vliedende wereld, zo noem ik dit het vliedende leven.  

naoberhulp

2020

wanneer mensen meer op zichzelf zijn aangewezen, is het goed dat er mensen bij je in de buurt wonen, die af en toe eens een handje kunnen helpen of gewoon een woordje met je wisselen. Vooral in de huidige tijd van corona-besmettingen en isolement is dit belangrijk. De grote zonnebloem biedt haar collega een bescherming door haar naar zich toe tetrekken en een blad om haar stengel heen te slaan als steuntje in de rug. Hulp aan de buren is de letterlijke vertaling van naoberhulp.

raegen

2020

de zonnebloem is een fiere, dappere plant, die stevig staat ,ook als het weer eens tegenzit, Dit kun je letterlijk, maar ook figuurlijk opnemen. De les: geef niet te gauw op, blijf positief denken, ook als het eens tegenzit. (in bijvoorbeeld Corona-tijden wel belangrijk!) In goed Limburgs: hauw pin !

blome

2020

thema van de zonnebloem als krachtige plant. Door middel van deze zonnebloem(en)  wil ik een aantal andere menselijke hoedanigheden tonen, zoals onderdanigheid, moed enz.

hoog achtend

2020

hoe nederig sommige mensen kunnen zijn, om het een ander naar de zin te maken misschien, dat vind ik soms storend en dom ook. Hier is de kleinere bloem duidelijk onderdanig aan haar grotere collega, die ook al nageslacht heeft. Het verhaal erbij, soms vindend aan het einde van een brief, een verzoek bevattend, moge duidelijk zijn.

qui mono

2020

een op de japanse prentkunst gebaseerde lino, gecombineerd met een kleine ets. Het feit dat in vroeger dagen de "gebonden" gelegenheidsdames in Edo ( Tokio) hun wenkbrouwen afschoren, én deze dame wél gebonden is, zoals ze zelf zegt, maar de wenkbrouwen nog heeft, staat hier uitgelegd als een misverstand in het taalgebruik van het woord kimono en de franse verbastering qui mono

gipskroed

2020

hoe ielig en ook hoe zeldzaam is deze plant inmiddels geworden, het gipskruid. Bij het zien van een werk van Evert Thielen kon ik het niet nalaten hier ook iets mee te doen. Het is juist het weinige, dat het zo veel maakt.

het verraad van corona

2020

het virus covid-19, ofwel het corona-virus, is verraderlijk. Het kan zo toeslaan, dat het gezellige etentje met de familie of vrienden, plots je laatste avondmaal zou kunnen zijn samen. ( met een link naar Leonardo da Vinci's Laatste avondmaal, maar dan in het jaar 2020) De man met de zeis, (corona) loopt al stiekum rond en is in dit verhaal de verrader. Het virus is al op tafel te zien.

lente 20-20

2020

corona-gerelateerde uiting van het ondergaan van de lente van het jaar 2020

nature morte

2020

ons leven is niet oneindig, het kan ineens ophouden te zijn. Ons lichaam is natuur. En ook de natuur rondom is niet eindeloos, zeker als we hier zelf aan de vernietiging meewerken. Dan wordt de levende natuur stil, een stil leven, een nature morte ( franse vertaling voor stilleven)

verderbij

2020

symbolisch werk, een rijkende hand naar de onbereikbare ster, waar mogelijk je  kind heen is gegaan, terwijl je hier beneden, waar dan ook, haar dichtbij hebt.

mondig ensemble

2019

het samen zingen is gezond, goed voor geest én lichaam, geeft vriendschappen en houdt je geest jong.

trio

2019

verhaalt over een enerverende muziekavond met mensen uit de Rosenberg-familie

de blauwe

2018

collectie flessen waarbij de blauwe fles een extraatje is

de greune

2018

stilleven met flessen, waarbij de groene fles accent krijgt.  

't roe√ęd

2018

compositie met flessen, waarbij een klein rood flesje accent krijgt

nachttrein

2018

4 hoofden van mensen, die op een late avond in de trein zaten, op weg naar ???

fles

2018

in het kader van een uitwisseling van kunst via mail  is dit werk ingezonden naar de projectgroep Rondzien. ( de fles was aangespoeld, maar is weer gaan drijven zonder te zijn gelezen)

dageraad

2017

dageraad, het is koud, maar de zon vertoont kleur aan de horizon.

set dentium

2017

compositie van gebitselementen ( tanden)

contactus

2020

Een speelse ontmoeting tussen 2 elementen.

de Keverberg

2016

de Keverberg is de onlangs gerestaureerde burcht, ( een der oudste van Nederland) in Kessel. Deze linoleumsnede  toont de burcht vanaf de overzijde van de Maas

Jalim's nightmare

2016

illustratie in boek voor jeugdigen : 4 3 2 1 ... lees ! Dit boek is in 2016 uitgebracht  onder nummer ISBN 9789062 169627 Het werk geeft het verhaal weer van de belevenis van een vluchteling.

kleure van de windj

2016

kleure van de windj  geeft ons letterlijk door het tonen van lucht in zijn verscheidenheid de kleuren van de wind aan, van zandstorm tot naderende duisternis. De diepere betekenis is de uitbeelding van de symboliek van de vlinder,( staande voor het verlies van een kind ),  die ,ongeacht welke wind  , meegaat in het leven van diegene ,die een kind verloren heeft.

naar de Teide

2016

op weg naar de Teide op Tenerife

Teide

2016

Teide is de gedoofde vulkaan op Tenerife, is de hoogste berg van Spanje. beeld met typisch gerangschikte huizen

Athabasca

2016

Het begin, de oorsprong,  de start van leven, de gletscher, waaruit het water komt in het Lake, waar de boot op vaart, waar soms wat meer risico wordt genomen, en waar een eiland in het verschiet ligt om aan wal te kunnen gaan. De Athabasca is een rivier in de Canadian Rockies die uit een gletscher voortkomt. Ons leven heeft een begin, een loop, die voor iedereen weer anders is en waar altijd behoefte zal blijven aan houvast en basis. Deel van de serie Rockies.

Hope

2016

Hope is een boot ,voortvarend en durf tonend op dit hoog gelegen meer in de Rockie Mountains. Het zal spoedig de boot, te zien op het beeld Lake, voorbijgaan. Het geeft aan dat het soms goed is, wat moed te tonen en niet steeds langs de kant te blijven varen, Dat geeft weer meer hoop in de toekomst. Het derde deel van de serie Rockies.

Lake

2016

Lake geeft ons een boot te zien, voorzichtig langs de kant van dit meer hoog in de Rockies, een vergelijk met de voorzichtige mens  die door het in het leven meegemaakt hebbende dingen, een veilige route kiest op het woelige water van het leven.Deel van de serie Rockies

Spirit Island

2016

Spirit Island is een klein schiereilandje in het Maligne Lake (Rocky Mountains, Canada) dat door de oorspronkelijke bewoners als een heilig gebied werd gezien. Alleen per boot bereikbaar. Dit werk is onderdeel van de serie Rockies.

lady 1

2015

model uit de modeltekensessies

lady 2

2015

model uit de modeltekengroep

lady 3

2015

model

Sjans

2014

de Sjans is een benaming voor de enkele eeuwen geleden aangelegde afweerheuvels van zand, begroeid met groen. Deze afbeelding is gemaakt om te figureren als achtergrond voor een informatiebord.

Fukushima fish

2013

Na de kernreactor-ramp en tsunami kwam radioactiviteit in zee .De aanwezige vissen hebben hierdoor mutaties ondergaan waarvan hier beeld.

Ponte Vecchio

2013

een persoonlijke kijk op de Ponte Vecchio in Florence

Venlo wacht

2013

Venlo anno 2013  heeft ziende vanaf Blerick, een heel ander gezicht gekregen. Economisch Venlo wacht nu weer op de "buren"die vroeger in groten getale inkopen kwamen doen. Wacht staat ook voor de wachters ,gemaakt door kunstenaar Tajiri, die in werkelijkheid staan op de oude Maasbrug.  

oppe ruiver

2011

beeld van zuid op Reuver en Offenbeek

toscane 1

2010

landschap met cypressen

broken dreams

2008

heimwee naar het vaderland,dat niet bereikbaar is momenteel.