(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

border line

2024

borderline het leven aan de rand - aan de rand van het leven

de vlucht naar Europa

2022

Net zoals Rembrandt een ets maakte ( hij gebruikte  een ets van Hercules Segers hiervoor), met als voorstelling DE VLUCHT NAAR EGYPTE ,zo heb ik een ets met dezelfde afmetingen gebruikt om DE VLUCHT NAAR EUROPA uit te beelden. Er is niet veel veranderd in deze wereld gedurende de eeuwen tussen toen en nu ! Zoeë wie Rembrandt vreuger zien aafbeelding van de vluch nao Egypte mook, zoeë hôb ich de vluch nao Europa oetgebeeldj. D'r is neet väöl verangertj inne laup van tied!

veurjaor

2022

't weurt weer veurjaor, en boete komme de ieërste bölkes weer toet greuj. Daobiej is ut vastelaovend en det beteikent, det de tulpkes roeëd, geil en greun motte zeen. Ze höbbe plezeer, ze zinge, ze zeen bliej. (vert.: het is weer voorjaar en buiten komen de eerstebloemblollen weer uit. Daarbij is het carnaval en dat betekent dat de kleuren rood,geel en groen moeten zijn. Ze hebben lol, ze zingen en ze zijn blij.)

bleumkes in de wei

2021

bleumke in de wei  is  ein volgendj werk oet de serie blome innne buurt. weidebloem is een volgend werk uit de reeks bloemen in onze buurt 't is auch ein ode aan de graficus Ewald Mataré, dae  hieël get  houtsneden haet gemaaktj in abstraherende sjtiel mit zo min mögelik beeldj. De kuns van ut weglaote. Sprikj mich waal aan. (ode aan Graficus E.Mataré, die de kunst van het weglaten zeer goed beheerste in zijn abstraherende werken)  spreekt mij aan !  

haw pin

2021

mood haaje, auch in deze tied van Corona, det is ut thema van dees plaat.  Moed houden, ook als het tegenzit, zoals in de Corona-tijd, is het motto van deze ets. We zien een fietser, de flinke regenbui trotserend.. Haw pin is een Maastrichtse uitdrukking voor moed houden.

herfst21

2021

de laatste blaadjes vliegen rond, Soms geheel ,soms al deels kapot gegaan. Dit werk geeft de vergankelijkheid van het leven weer. de letste blajer vlege  rondj, soms nog gans, soms al veur ein deil weg. T werk tuuent ôs de vergankelikheid van ut laeve .

het beloofde land

2021

in deze tied van klimaatsverangeringe kriege we steëg mieër water in plaats van landj. Door de klimaatsveranderingen wordt meer land weer water, dus de belofte van nieuwe land wordt steeds moeilijker

kwiebujel

2021

de kwiebujel  is een, buiten de windjbus, ontstane creatie van een in Neer geboren Reuvernaar. Met name in de tijd rond de vastenaovend zal de KWIEBUJEL , mits de omstandigheden dit toelaten, hier en daar kunnen worden waargenomen.

larix

2021

het werk Larix is een ode aan Hercules Segers, die een werk met de titel bemoste Larix heeft gemaakt. Hij was de eerste nederlander die een kleurendruk maakte en ook experimenteerde met de grafische technieken. Dat heb ik ook gedaan. Deze afbeelding  is niet uitgestoken met gutsen, maar met behulp van tandartsboortjes uit de linoleum  geboord en vervolgens afgedrukt in hoogdruktechniek.  Dezelfde afbeelding is ook gedrukt als ets en vind u terug in een andere groep van werken , bij de diversen.

larix

2021

larix is een als ets gedrukte linoleumsnede. Het is een ode aan Hercules Segers, die experimenteerde met de grafische technieken en de eerste kleurendruk maakte in het nederlandse. De afbeelding is ontstaan door met tandartsboortjes het motief uit de lino te boren en in dit geval als diepdruk af te drukken, waardoor een heel ander beeld ontstaat dan wanneer dit als hoogdruk gebeurt.

mariposa

2021

vlinders, symboliek voor het overleden kind. Mariposa is de naam van het tijdschrift van DagVlinder, zelfhulp ouders overleden kinderen, waarvan ik mederedacteur ben en ook voor illustraties zorg draag.

massasprint

2021

een sprint om de worst. Het werk is een lino, met boor getekend, en als diep- en hoogdruk gedrukt.

niks

2021

hoe vaak wordt er gezwegen op een moment waarop praten een oplossing voor een probleem kan zijn?  Hoe moeilijk is het vaak om eerlijk te zijn en voor de waarheid op te komen, zeker wanneer je er zelf mogelijk minder voordeel van zult hebben. En... houd er rekening mee, dat er bijna altijd wel iemand iets kan hebben gezien, en ook, dat de muren soms grote oren hebben, vooraleer je  je zelf veilig waant. Deze levensles is al eeuwen oud, maar nu in een nieuw jasje gestoken. En ,omdat we de dag van de taal hebben, uiteraard in de eigen, Limburgse,  taal . Het credo is immers, de taal in ere te houden en te verbreiden.

gipskroed

2020

hoe ielig en ook hoe zeldzaam is deze plant inmiddels geworden, het gipskruid. Bij het zien van een werk van Evert Thielen kon ik het niet nalaten hier ook iets mee te doen. Het is juist het weinige, dat het zo veel maakt.

het vliedende leven

2020

het oude gaat , het nieuwe komt. zonnebloemen bloeien, strooien de pitten uit en er volgen weer nieuwe zonnebloemen, zo loopt het leven door in een eeuwige kringloop. Zoals de Japanse 18-eeuwse kunstenaars (b.v. Oetamaro)  praatten over de vliedende wereld, zo noem ik dit het vliedende leven.  

naoberhulp

2020

wanneer mensen meer op zichzelf zijn aangewezen, is het goed dat er mensen bij je in de buurt wonen, die af en toe eens een handje kunnen helpen of gewoon een woordje met je wisselen. Vooral in de huidige tijd van corona-besmettingen en isolement is dit belangrijk. De grote zonnebloem biedt haar collega een bescherming door haar naar zich toe tetrekken en een blad om haar stengel heen te slaan als steuntje in de rug. Hulp aan de buren is de letterlijke vertaling van naoberhulp.

raegen

2020

de zonnebloem is een fiere, dappere plant, die stevig staat ,ook als het weer eens tegenzit, Dit kun je letterlijk, maar ook figuurlijk opnemen. De les: geef niet te gauw op, blijf positief denken, ook als het eens tegenzit. (in bijvoorbeeld Corona-tijden wel belangrijk!) In goed Limburgs: hauw pin !

Beesel

2019

het dorp Beesel vanaf de Maas gezien. Wat zie ik toevallig lopen?

de Grote Grauwe Beer

2019

de Grauwe  Beer  ( molen in Beesel) in het donker met boven haar de Grote Beer als sterrenbeeld. ( zomertafereel )

Kiek Naer

2019

Het werk is een sterk vereenvoudigde blik op het dorp Neer vanaf de uiterwaarden van Rijkel, en dit gebied hoort bij de gemeente Beesel.

trio

2019

verhaalt over een enerverende muziekavond met mensen uit de Rosenberg-familie

volle maan

2019

nachtelijk tafereel van mijn geboorteplaats met volle maan en weerspiegeling in de Neerbeek

witte kerst

2019

ets als ansichtkaart/kerstkaart 2019  naar familie en vrienden, met ons huis erop.

de blauwe

2018

collectie flessen waarbij de blauwe fles een extraatje is

de greune

2018

stilleven met flessen, waarbij de groene fles accent krijgt.  

't roe√ęd

2018

compositie met flessen, waarbij een klein rood flesje accent krijgt

con passione

2017

con passione geeft de passie van de pianist weer voor de muziek die hij speelt

dageraad

2017

dageraad, het is koud, maar de zon vertoont kleur aan de horizon.

set dentium

2017

compositie van gebitselementen ( tanden)

Jalim's nightmare

2016

illustratie in boek voor jeugdigen : 4 3 2 1 ... lees ! Dit boek is in 2016 uitgebracht  onder nummer ISBN 9789062 169627 Het werk geeft het verhaal weer van de belevenis van een vluchteling.

mooder en kind

2016

 binding tussen moeder en kind  is eigenlijk niet uit te beelden.

de Hel

2014

deze ets in dubbeldruk is een beeld van de Hel van het Noorden, oftewel Parijs-Roubaix, een eendaagse wielerwedstrijd in het voorjaar, waarbij fysiek heel veel van de renners wordt gevraagd.

ploegentijdrit

2014

Een van de disciplines in grote wielerwedstrijden is de ploegentijdrit.  

Sjans

2014

de Sjans is een benaming voor de enkele eeuwen geleden aangelegde afweerheuvels van zand, begroeid met groen. Deze afbeelding is gemaakt om te figureren als achtergrond voor een informatiebord.

toscane 1

2010

landschap met cypressen