diepdrukprenten

uit 2008 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

vrede

2023

vrede

same allein

2023

same allein

Queen of Italy

2023

ut statige en bienao ieéwige van deze baum blief mich imponere. Ze haet eigelik get köninkliks, daorom höb ich 't mer de köningin van Italije geneumtj. vert: de statigheid en ouderdom van deze boom ( de cypres) blijft me imponeren. Ze heeft in haar vorm iets sierlijks,koninklijks. Daarom heb ik haar maar de koningin van Italie genoemd.

'nne sjlumme vogel

2023

eine uul waaktj euver nachtelijk Naer, zittendj op de zoe-aeve  onthuldje sjeitspaol , dae ut versjil geuf tösse de graafsjappe Gelre en Gulik in vreugere tieje. Op ein volgendje ets is de vogel verdwene, mit de noorderzon vertrokke? De vogel is in idder geval gevloage ! vert: een slimme vogel zit op een grenspaal die onlangs in Neer is onthuld en de vroegere grens moet voorstellen tussen 2 hertogdommen.

vogel is gevloage!

2023

de sjlumme vogel haet ut veur gezeen gehaoje en is vertrokke ! oetdrökking veur eine dae de boel waal of neet haet geflesj en daonao mit de noorderzon is vertrokke, hae is in idder geval sjlum gewaes. vert: de slimme vogel (UIL) is weggevlogen. Zal daar wel zijn reden voor hebben gehad.

explosie

2023

ein bom ontplof achter dich. Doe heurs ut geval aankomme en BAM, dao is ze. Schjrik, engs, verwarring, conternasie. Een plots geweld door bom, ongeval of klap kan een enorme schrikreactie veroorzaken. vooral in oorlogstijd kan dit veel geestelijke ( en lichamelijke) schade en verwardheid geven.  Een vergelijk met Munch 's schreeuw is hier mogelijk toepasselijk.

idylle met tanks

2023

wie röstig ut laeve auch is, in ein oarlogsgebied  kan eeder minuut ein verrassing gaeve en bösse noeets zeker van dien besjtaon..In gedachte bösse toch altied bezig mit : waat noe, as ter... Een lieflijk tafereeltje gaat in oorlogstijd altijd vergezeld van de gedachte aan de gevaarlijke situatie waarin je verkeert.

pijl en drone

2023

wie onzinnig is ut om mit eine piel op ein droon te sjete ?! Wie bale is ut om eine oorlog te veure asse neet genog waopes höbs om diene taegesjtenjer te attakere? ich kan mich Zelenski en zien vraog nao gerei good veursjtelle, mer as se mit geis doon, zitse toet de nek in de puree. Woea geit dit haer? Dit werk huuërt biej ein serie werke, die ich neum: de  FRIEZE OF WAR ( ein serie beeldje euver de oorlog in Ukraine.)

de weg naar Freedomia

2022

abstraherend werk, vertellend over gezin, lopend naar de vrijheid, daarginds waar het licht is. Freedomia is een fictieve plek, de vrije wereld voorstellend.

de vlucht naar Europa

2022

Net zoals Rembrandt een ets maakte ( hij gebruikte  een ets van Hercules Segers hiervoor), met als voorstelling DE VLUCHT NAAR EGYPTE ,zo heb ik een ets met dezelfde afmetingen gebruikt om DE VLUCHT NAAR EUROPA uit te beelden. Er is niet veel veranderd in deze wereld gedurende de eeuwen tussen toen en nu ! Zoeë wie Rembrandt vreuger zien aafbeelding van de vluch nao Egypte mook, zoeë hôb ich de vluch nao Europa oetgebeeldj. D'r is neet väöl verangertj inne laup van tied!

Ladder

2022

de weg naar het hiernamaals is ongewis. Wat stellen we ons er van voor ? De waeg nao baove kintj nemes. Waat de miens zich dao van veur kan sjtelle, vindt gae lings van de ets as druuege naoldj.

klein monetje

2022

een aquatintafdruk van  een klein formaat ets, met in gedachte de vijvers met waterlelies van Monet. Ook hij bracht "spontaan" de kleuren aan op deze eeuwig mooie werken.

omega

2022

deze aquatint dubbeldruk geeft een uitzicht weer door een stukgeschoten oude muur, waar iemand "poetin was here"op heeft gespoten. Het uitzicht is troosteloos, vlak geel met blauwe lucht ( vlag Oekraine) . Aan een verdorde tak hangt nog een druppel bloed, symbool voor het lijdende land. Deze dictator, gaat hij door tot de laatste bewoner is overleden? Omega is het laatste woord in het griekse alfabet, het einde. Het omega - symbool vind u terug in de verdorde tak. Dit werk wordt op de expo aangeboden in een oplage van 20 stuks voor de prijs van € 90. Hiervan gaat per werk € 50 naar de hulpverlening in Oekraine.

4 tulpe

2022

kleurets in twieë plate zonger veuraaf in te krasse. geuf de lente weer, mit die tulpe, mer geuf auch ut tiedelikke van ut laeve aan door ut hange van ein tulp. Is ein beeld van mien gezin, woevan van de twieë kinjer d'r ein is euverleje, 22 jaor oud. kleurenets in 2 platen zonder lijnets. geeft de lente weer, met de tulpen, maar geeft ook het tijdelijke aan door het hangen van een pulp. Mijn gezin bestaat uit man en vrouw, en 2 dochters, waarvan 1 overleden op 22-jarige leeftijd.

loss of identity

2022

ein beeldj van eine miens dae vreuger broesendj in "t laeve stong en door demensie tegenwoordig 'n kleurloos bestaon haet in ein verzorgingshoes. Is nog aan 't nummer te kinne. vert.:van een van energie ( gekleurd )  bruisend iemand kan een mens langzaam verdwijnen in het kleurloze bestaan van iemand die dementerend wordt en als nummer in het verzorgingshuis bekend is.  

herfst21

2021

de laatste blaadjes vliegen rond, Soms geheel ,soms al deels kapot gegaan. Dit werk geeft de vergankelijkheid van het leven weer. de letste blajer vlege  rondj, soms nog gans, soms al veur ein deil weg. T werk tuuent ôs de vergankelikheid van ut laeve .

lichtpuntje

2021

In moeilijke tijd houdt de mens zich vast aan iets dat hem hoop geeft op verbetering van de situatie, of dit nu gezondheid is of sociale,maatschappelijke, technische problematiek. In de corona-tijd heeft men wel zo'n lichtpuntje nodig.

haw pin

2021

mood haaje, auch in deze tied van Corona, det is ut thema van dees plaat.  Moed houden, ook als het tegenzit, zoals in de Corona-tijd, is het motto van deze ets. We zien een fietser, de flinke regenbui trotserend.. Haw pin is een Maastrichtse uitdrukking voor moed houden.

etsende etser

2021

dit werk is mijn persoonlijke gang van tanden etsende tandarts ( voor houvast van "witte"vullingen) tot etser van zinkplaten met daarop mijn verleden en heden.

veldbleumke

2021

dit werk hoort bij de serie "bleumkes"  De serie begint bij de bloem in het veld, komt in de bewoonde wereld als muurbloempje en kan vervolgens in je pocket worden meegenomen als "tesbleumke" . Het werk is in de kleuren blauw-groen, maar ook als kleur bistre te verkrijgen.

ongerwaeg

2020

In 2020 is dit de bij de kerstwens behorende ets, een trein  die nieuwe hoop mee brengt en gesignaleerd wordt op een viaduct in Reuver, waar een weg onderdoor gaat en daaronder een riviertje ( de Schellekesbeek) zijn weg naar de Maas aflegt.

18 %

2020

beeld van een zwoegende fietser, bezig 18 % helling meester te worden.

hoeëg water

2020

beeld van een uit de oevers getreden Maas dichtbij ons

rood

2020

spoorlijn op talud, in de lente

witte kerst

2019

ets als ansichtkaart/kerstkaart 2019  naar familie en vrienden, met ons huis erop.

dao

2019

berglandschap ergens : daar.

de Grote Grauwe Beer

2019

de Grauwe  Beer  ( molen in Beesel) in het donker met boven haar de Grote Beer als sterrenbeeld. ( zomertafereel )

Beesel

2019

het dorp Beesel vanaf de Maas gezien. Wat zie ik toevallig lopen?

de nacht wacht

2019

de avond valt. lichten zijn aan op de loswal in Kessel  Lb.

Kiek Naer

2019

Het werk is een sterk vereenvoudigde blik op het dorp Neer vanaf de uiterwaarden van Rijkel, en dit gebied hoort bij de gemeente Beesel.

volle maan

2019

nachtelijk tafereel van mijn geboorteplaats met volle maan en weerspiegeling in de Neerbeek

aad raodhoes

2018

centrum Reuver met het oude gemeentehuis, thans restaurant en kantoren

rozenbottels

2017

kerstkaart 2017

lenterit

2017

in het voorseizoen zijn diverse koersen in Europa. we zien hier de coureurs racen in een omgeving waar nog nauwelijks blad aan de bomen is. het is kil, ondanks het aanwezige publiek.

tandje bij

2017

wielrenners ,bergopwaarts , zwoegend.

bocht

2015

wielrenner in de bocht

spurt

2015

een sprintje onderweg

think of winning

2015

fietsend gedurende de koers denkt de renner : als ik nu eens de eerste zal zijn straks...

de Hel

2014

deze ets in dubbeldruk is een beeld van de Hel van het Noorden, oftewel Parijs-Roubaix, een eendaagse wielerwedstrijd in het voorjaar, waarbij fysiek heel veel van de renners wordt gevraagd.

ploegentijdrit

2014

Een van de disciplines in grote wielerwedstrijden is de ploegentijdrit.  

kepelke van Geloë

2014

kepelke van Geloë in Belvend is ein plekske , gesjik om ins nao te dinke euver dichzelf en angere.

vertrouwen

2014

de hand op de schouder !

Bonnie

2013

Bonnie was het hondje van onze dochter Yvonne.

knouppunt Baolder

2013

Baarlo ,gelegen aan de Maas is een kastelendorp, maar ook bekend vanwege het feit dat hier beeldend kunstenaar Tajiri woonde en werkte. Zijn werkstukken ,ondermeer zijn knopen,  zijn verspreid over de hele wereld.

koel Ronckenstein

2012

Ronckenstein is een buurtschap  te Reuver (gem.Beesel) . Het is een beschermd dorpsgezicht, waar in vroeger jaren vooral de molen voor activiteit zorgde. Het molenrad was geplaatst tegen de vakwerkmuur op de ets rechts.

zwoel Ronckenstein

2012

Ronckenstein is een Reuverse buurtschap, en is beschermd dorpsgezicht. In vroeger dagen lag hier een watermolen, waarvan het rad geplaatst was tegen de vakwerkmuur van het pand rechts op de ets.

schakels

2013

Schakels  symboliseert de onderlinge verbanden van Reuvers Mannenkoor, en wordt 1 x per jaar uitgereikt aan iemand die zich voor de vereniging zeer verdienstelijk heeft gemaakt.

draak

2010

de draak waart over de gemeente Beesel, waar 1 x per 7 jaar het folkloristische openlucht theaterspel "draaksteken"wordt opgevoerd

de meet

2009

een groepje wielrenners komt bij slecht weer op de eindstreep af.

Asselt

2008

oud kerkje van Asselt, in suikerwater-aquatint

walrus

2009

walrus is een symboliek binnen de tandheelkunde van Nederland. In 1977 studeerde ik in Nijmegen af als tandarts en heb tot november 2004 mijn eigen praktijk gevoerd in Reuver op Oude Baan 9A. Dit is thans mijn atelier.